Informatiecentra

Stichting Het Drentse Landschap heeft zeven informatiecentra verspreid over de provincie Drenthe. Hier komt u meer te weten over de natuur en cultuur in Drenthe. Vanuit de centra zijn wandelroutes uitgezet. Bezoekers kunnen de beschrijving van de wandelroutes gratis meenemen.

 

NIEUW: Bij al onze informatiecentra is een oplaadpunt voor elektrische fietsen (m.u.v. De Blinkerd).

 

  • Duurzaamheidscentrum Assen
  • Informatiecentrum De Blinkerd
  • Informatiecentrum Huenderhoeve
  • Informatiecentrum Orvelte
  • Informatiecentrum ’t Ende

 

Duurzaamheidscentrum Assen

In het Duurzaamheidscentrum Assen werken de gemeente Assen en Stichting Het Drentse Landschap samen met als doel om bij volwassenen en kinderen aandacht te vragen voor een duurzame samenleving. Het Duurzaamheidscentrum ligt in het Asserbos, waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen.

 

Bosrand 2, 9401 SL Assen

Openingstijden: dagelijks 9-17 uur.

Website: duurzaamheidscentrumassen.nl

Telefoon: 0592-703018

 

ROUTE

 

Informatiecentrum De Blinkerd

Vanaf het informatiecentrum heeft u een prachtig weids uitzicht over de omgeving. In het centrum kunt u zich verdiepen in het ontstaan van het landschap rond de beek het Oude Diep. Over hoe Het Drentse Landschap de Oude Diep weer heeft laten kronkelen. Ook wordt ingegaan op de afvalverwerking van Attero en de waterhuishouding van een beekdal.

 

Bezoekadres: Vamweg 5,9418 TM Wijster

Telefoon: kantoor Assen, 0592-313552

 

ROUTE

 

 

Informatiecentrum  Doldersummerveld

Informatiecentrum Huenderhoeve bevindt zich in een voormalige schaapskooi, vlakbij het Doldersummerveld. Het maakt deel uit van het Nationale Park Drents-Friese Wold. In het informatiecentrum kunt u informatie krijgen over het heidebeheer, het esdorp Doldersum en het brongebied van de Vledder Aa. Informatiecentrum Huenderhoeve is het startpunt van een prachtige wandelroute door het gebeid.

 

Huenderweg 1, 8386 XB Doldersum

Telefoon: 0521-387181 (Kantoor Assen)

Open: Vanaf april t/m oktober dagelijks geopend van 10.00 – 17.00

 

ROUTE

 

Informatiecentrum Orvelte

Het informatiecentrum van Het Drentse Landschap bevindt zich in het hart van het mooie esdorp Orvelte. Een wandeling door dit monumentale dorp geeft u het gevoel terug te gaan in de tijd. Zo krijgt u een indruk van de manier waarop mensen in de negentiende eeuw in de Drentse dorpen woonden en werkten.

Vanaf het informatiecentrum kunt u starten met een wandeling naar het nabijgelegen natuurgebied Orvelterzand.

 

Dorpsstraat 1a,9441 PD Orvelte

Telefoon: kantoor Assen, 0592-313552

Open: Vanaf april t/m oktober dagelijks geopend van 10.00 – 17.00

 

ROUTE

 

Informatiecentrum in het Reestdal

Informatiecentrum ’t Ende bevindt zich in het achterste gedeelte van de prachtige boerderij ‘t Ende. Tot in de jaren ’90 werd hier nog geboerd, maar tegenwoordig kunt u in het centrum meer te weten komen over het Reestdal waar wij veel gebieden beheren: sfeervolle landgoederen, het indrukwekkende hoevenlandschap, prachtige heidevelden en de rivier de Reest, die door dit bijna onaangetaste landschap stroomt.

U kunt vanaf informatiecentrum ’t Ende leuke wandelingen maken door het Reestdal, Rabbinge en ’t Ende, de Stapel.  De Loop van de Reest, een langeafstands-wandeling, komt hier langs.

 

Stapelerweg 20, 7957 NB De Stapel

bij De Wijk

Telefoon: kantoor Assen, 0592-313552

Vanaf april tot november dagelijks geopend van 11.00 – 17.00

Let op: er kunnen i.v.m. activiteiten afwijkende openingstijden gelden.

 

ROUTE

 

 NAAR START